A kosár üres
 x 

Ate SL.6 0,25L fékolaj

Ate_SL.6_0_25L_f_53e87183629f7.jpg
Gyártó: Ate
Termék cikkszám:  foa5.1025
Termék elérhetőség: Raktáron
Prémium fékolaj elektronikus fékrendszerekhez
1090 Ft

Prémium fékolaj elektronikus fékrendszerekhez

A fékfolyadék az egyik legfontosabb része a fékrendszernek. Amikor nyomást gyakorolunk a fékpedálra a fékfolyadék továbbítja a nyomást a fékrendszernek.

Az elektronikus rendszerek, mint például az ABS vagy az ESP megjelenésével fokozottan fontosabb lett a fékfolyadék szerepe, mint azelőtt. Ezen rendszerek hidraulikus részeit sok-sok apró furat illetve bordázat alkotja, melyek még egy emberi hajszálnál is vékonyabbak. Ebből következik, hogy a nem megfelelő minőségű vagy minősítésű fékolaj katasztrofális eredményekhez vezethet, akár a fékrendszer nem megfelelő működéséhez, és meghibásodásához.

Az ESP menet stabilizátor megjelenése óta, a fékfolyadéknak egy másodperc töredéke alatt kell lassítania az egyes kerekeket, hogy a kritikus helyzetekben megálljon a jármű. Az ESP, illetve ezen új elektronikus fékrendszerek megfelelő működése miatt alkotta meg az ATE az SL6-os szabványú olaját, mely megfelel a legújabb követelményeknek. A gyártás folyamán a legfontosabb követelmény az volt, hogy a fékfolyadék megfelelően működjön az ESP menetstabilizátorokkal, illetve, hogy nagy mértékben csökkentse a fékezés reakcióidejét. A DOT4-es olajakhoz képest az ATE SL6-os fékolaj reakcióideje kevesebb mint ¼-ére csökkent, a DOT 5.1-es olajakhoz képest pedig kevesebb mint 2/3-ára.

Az ATE SL.6 minősítései, tulajdonságai:

  • Viszkozitása alacsonyabb, ezáltal folyékonyabb, az úgynevezett vékony testű fékolajak csoportjába tartozik.
  • Lehetővé teszi az ESP leggyorsabb működését
  • Optimális fékfolyadék az elektronikus fékrendszerekhez, mint például az ESP, ABS, TCS, stb.
  • A jobb kezelhetőségnek köszönhetően, az ESP sebesség szabályozó rendszere nagyobb biztonsággal működik.
  • Napjainkban a legtöbb járműgyártó cég az alacsony viszkozitású fékolajokkal készíti el a járművek fékrendszerét, mint például a DOT4-es vagy az SL6-os.

Forgalmazott márkáink

Saját fiók

Elérhetőségünk

Hírlevél

Iratkozzon fel hírlevelünkre!
Kövesse akcióinkat!