A kosár üres
 x 

API minősítések

Benzinesek:

(Az API amerikai szabvány leginkább az ottani motorokhoz és körülményekhez fejlesztve, Európában nem annyira mérvadó)

 

API-SH

1997 előtti gyártású motorokhoz. Minden korábbi előírás (API SF, SG) esetén alkalmazható. Ez a minősítés elavultsága miatt már nem kiadható.

API-SJ

2001-ben és azelőtt gyártott benzines motorokhoz egységesen használható motorolaj alacsonyabb kéntartalommal és csökkentett lerakódási hajlammal.

API-SL

2001-ben életbe lépett, 2004-ig gyártott szigorított követelményrendszert kielégítő teljesítményszint. Minden amerikai Otto-motoros járműben alkalmazható. Elsősorban a magas hőmérsékleten képződő lerakódások  az olajfogyasztás csökkentése és üzemanyagtakarékosság terén múlja felül az SJ teljesítményszintet.

API-SM

2005 elején életbe lépett, legszigorúbb követelményrendszert kielégítő teljesítményszint. Minden amerikai Otto-motoros járműben alkalmazható. Elsősorban a kopásállóság, az alacsony hőmérsékleti folyási képesség és a fokozottabb öregedésállóság terén múlja felül az SL szintet. A régebbi API minősítésekhez képest alacsonyabb foszfor és kéntartalmú. Jelenleg ez a legmagasabb már forgalomban lévő benzines API teljesítményszint.

API-SN

2010 végén bevezetett új kategória az amerikai piacra. A régi API szabványokhoz képest nagyon sok újítás és szigorítás található benne. A szupertakarékos motorolajok szabványa lesz ez. (0W-20 és 5W-20). Mindemellett elsőként már tesztelik a Bioetanollal üzemelő motorokkal is.

 

 

Dieselek:

API-CC

Mérsékelten nehéz üzemi feltételek melletti használatra. (már nem használt minősítés!)

API-CD

Nehéz üzemi feltételek, ill. feltöltéses (turbódízel) motorokban való használatra. (már nem használt minősítés!)

API-CS-II

Azonos a CD fokozattal, de emellett a kétütemű dízelmotorokban is használható. (már nem használt minősítés!)

API-CE

Azonos a CD fokozattal, de emellett megfelel az amerikai dízelmotorok eltérő konstrukciójából eredő követelményeknek is. (már nem használt minősítés!)

API-CF

Ez az 1994-ben bevezetett kategória a szívó és a feltöltött közvetlen befecskendezésű nehézüzemű , széles minőségi tartományú üzemanyagokkal működő dízelmotorok motorolajait írja le. A CF szinthez tartozó motorolajok védelmet nyújtanak a dugattyún történő lerakódásokkal, a kopással és a csapágykorrózióval szemben.

API-CF-4

1991-től a CE-t váltotta föl néhány új vizsgálattal kiegészülve.

API-CG4

1995-től lépett életbe elődjeihez képest nagyobb motorvédelemmel.

API-CH-4

1999-től bevezetett hosszított csereperiódusra alkalmas környezetbarát motorolaj.

API-CI-4

2002-től nagy fordulatszámú négyütemű dieselmotorokhoz, amelyek teljesítik az Amerikában 2004-ben életbelépő új környezetvédelmi előírásokat.

API-CJ-4

2006-ban bevezetett kategória a magas fordulatszámú országúti dieselmotorok olaja. Alacsony foszfor és kéntartalmával megnöveli a katalizátorok és a részecskeszűrők élettartamát. Túlteljesíti az összes előbbi API diesel szabványt és használható is azok helyett. Megfelel a 2007-ben ismét szigorított amerikai környezetvédelmi előírásokhoz.

 

Keresés a minősítések között!

Forgalmazott márkáink

Saját fiók

Elérhetőségünk

Hírlevél

Iratkozzon fel hírlevelünkre!
Kövesse akcióinkat!