A kosár üres
 x 

Valeo

Valeo_logo_180x180
Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

A Valeo márkáról

 

A VALEO világméretű francia eredetű ipari csoport, amely autók és teherautók elektronikus alkatrészeinek és rendszereinek tervezésére, gyártására és eladására szakosodott. Jelenleg a Világon az 5 legnagyobb autóipari beszállító egyike. A VALEO nevű konszern cégbejegyzése 1980-ban történt meg, amikor a Ferodo Anonim Francia Társaság megváltoztatta nevét VALEO-ra. A Ferodo cég 1923-ban alakult meg Franciaországban. Kezdeti éveiben csak egyfajta terméket gyártott: súrlódó anyagokat, kizárólagosan francia autógyártó cégek részére. A VALEO-nál 1987-ben az a döntés született, hogy


a továbbiakban kizárólagosan az autóipar által igényelt mechanikus és elektromechanikus alkatrészekre összpontosít. Ugyanakkor, válaszolva a piac változásaira, a VALEO csoport egységes autó-részegységek, rendszerek illetve elektronikus alkatrészek fejlesztésébe kezdett. Ebben az időben kezdődött el a VALEO globalizációja, mindössze pár év alatt átalakítva a csoportot a világ egyik legtekintélyesebb autóalkatrész és autó részegység-rendszerek gyártójává.

A Valeo által gyártott alkatrészek a teljesség igénye nélkül:

kuplung, tengelykapcsoló, fényszóró, ködlámpa, Xenon fényszóró, irányjelző, gyújtógyertya, izzítógyetya, ablaktörlő, fékbetét, féktárcsa, vízpumpa, vízhűtő, fűtőmotor, gyújtáskapcsoló, ajtózár, generátor, önindító, tolatóradar,

Hivatalos alkatrész beszállítója többek között a Citroen, Peugeot, Renault, Seat, Skoda, Audi, Alfa, Fiat, BMW, Ford, Opel, Honda, Suzuki, Toyota, Iveco, Kia, Lancia, Volkswagen, Mercedes, Scania, Volvo, Nissan, Saab autógyáraknak.

A VALEO csoportnak most 123 termelőegysége, 73300 alkalmazottja, 20 kutató, 35 fejlesztő központja, és 10 elosztó központja van, 28 országban világszerte. Minden divízió egy autonóm profitcentrumként működik, A csoport szervezete több mint 100 részlegre oszlott, hogy ezzel is elősegítse és motiválja a részlegek kezdeményező készségét. A VALEO évente több mint 500 szabadalmi jogot iktat be, és az árbevételének több mint 6%-át fordítja kutatásra, és fejlesztésre.

Forgalmazott márkáink

Saját fiók

Elérhetőségünk

Hírlevél

Iratkozzon fel hírlevelünkre!
Kövesse akcióinkat!